Zubereitung
Wie die meisten Muffin-Rezepte ist auch dieses sehr einfach und schnell gemacht. Zuerst werden Mandeln, Haselnüsse, Mehl, Zucker, Vanillezucker, Backpulver und Zimt vermischt. Anschließend werden die trockenen Zutaten mit der Milch, der Butter und dem Joghurt verrührt. Dadurch sollte ein eher flüssiger Teig entstehen.Nun werden die 12 Muffinformen zu 1/3 mit der Teigmasse befüllt. Danach kommt in jede der Formen möglichst mittig ein Teelöffel der Marmelade. Darüber kommt nun der Rest des Teiges, sodass die Muffinformen zu etwa 2/3 gefüllt sind.
Die Muffins müssen nun bei 150 °C für etwa 40 Minuten gebacken werden.
Lasst es euch schmecken :)
This week was time to pack some Foodie PenPal package again. I was looking for something special from my city and decided to send a Linzer pie. The only problem, a pie is too big and fragile to send it with the post. Therefor i created this recipe, a mixture of this pie and muffins.
This week was time to pack some Foodie PenPal package again. I was looking for something special from my city and decided to send a Linzer pie. The only problem, a pie is too big and fragile to send it with the post. Therefor i created this recipe, a mixture of this pie and muffins.
Ingredients
Effort: very low
50g grounded almonds
50g grounded hazelnuts
200g flour
20g sugar
1 pkg vanilla sugar
1/2 pkg baking powder
1 tsp. cinnamon
60g butter
120ml milk
200g joghurt
12 tsp. red currant jam
50g grounded hazelnuts
200g flour
20g sugar
1 pkg vanilla sugar
1/2 pkg baking powder
1 tsp. cinnamon
60g butter
120ml milk
200g joghurt
12 tsp. red currant jam
Preparation
Like most muffin recipes also this one is simple and fast to make. First we will mix togehter the dry ingredients almonds, hazels, flour, sugar, vanilla sugar, baking powder and cinnamon. Afterwards add the butter, milk and joghurt and mix it to a liquid dough.
Now you should fill the dough into 12 muffin tins, so that 1/3 of the tins is filled. Then add one teaspoon of jam into the middle of each tin and cover it with the rest of the dough.
Bake the muffins for around 40 minutes at 150 °C.
Enjoy it :) !
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen