Zutaten (2 Portionen)
Aufwand: gering
2 große Braterdäpfel100g Erbsen
100g geriebener Käse
Prosciutto
1 Messerspitze Muskat
Salz, Pfeffer
Zubereitung
Für diese Rezept benötigen wir 2 große Bratkartoffel. Diese kommen zunächst für etwa 40 Minuten bei 200 °C ins Backrohr. Zur selben Zeit werden die Erbsen für etwa 10 Minuten in etwas Wasser gekocht.Anschließend werden die Erdäpfel auf einer Seite aufgeschnitten und mit einem Teelöffel ausgehölt. Aufpassen, dass die Hülle nicht zu dünn wird. Sonst würde der Kartoffel später aufreißen. Das Kartoffelinnere wird gemeinsam mit den Erbsen und mithilfe einer Kartoffelpresse zu einem Püree verarbeitet. Dieses wird mit dem Käse, der Messerspitze Muskat und etwas Salz und Pfeffer vermengt.
Nun werden die Eräpfel wieder mit der Masse gefüllt und bei 200 °C im Backrohr für 10 Minuten fertig gebacken.
Währenddessen wird der Proscuttio in Streifen geschnitten und in einer kleinen Pfanne knusprig gebraten.
Die fertigen Erdäpfel werden mit den Proscuttiostreifen garniert und heiß serviert.
Ingredients
Effort: low
2 big potatoes100g green peas
100g grated cheese
prosciutto
1 pinch nutmeg
salt, pepper
Preparation (2 portions)
First of all we'll put the potatoes into the oven for around 40 minutes at 200 °C. At the same time we can start to cook the frozen peas with a bit of water for 10 minutes.
As soon as the potatoes are ready, take them out and cut off a bit from one long side. From this cut you can start to carve the potato out with the help of a teaspoon. Pay attention that a evenly thick hull remains. Now put the potato pieces you carved out and the peas into a potato ricer and press both to a puree. The puree is now mixed together with the cheese, the nutmeg and a bit of salt and pepper.
Now you are ready to put the puree back into the potatoes and bake them again at 200°C for about 10 minutes.
Meanwhile cut the proscuttio into slice and fry them in a small pan until they become crispy.
As soon as the potatoes are ready, take them out and cut off a bit from one long side. From this cut you can start to carve the potato out with the help of a teaspoon. Pay attention that a evenly thick hull remains. Now put the potato pieces you carved out and the peas into a potato ricer and press both to a puree. The puree is now mixed together with the cheese, the nutmeg and a bit of salt and pepper.
Now you are ready to put the puree back into the potatoes and bake them again at 200°C for about 10 minutes.
Meanwhile cut the proscuttio into slice and fry them in a small pan until they become crispy.
After the 10 minutes of baking the potatoes, put them out, garnish them with the fried proscuttio and serve them hot.
Enjoy it :) !
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